Підприємці “ЛНР” протестують проти насадження з Росії “податкового кодексу”

 

У Луганську сьогодні, 27 січня, підприємці проводять мітинг проти ухвалення так званого “податкового кодексу”, який повинен стати спільним для жителів окупованій території Донецької та Луганської областей.

Як інформує сайт Rusplt.ru, людей не влаштовує митний збір з товарів, ввезених з Росії, та отримання для цього державного патенту на зовнішньоекономічну діяльність, внаслідок чого страждають саме дрібні оптовики. Підприємці незадоволені щомісячної звітністю замість щоквартальної, а також низкою інших гострих моментів.

До мітингувальників вийшли представники окупаційної адміністрації. Серед них не було голови “ЛНР” Ігоря Плотницького – його в Луганську сьогодні немає.

Керівник групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук написав у “Фейсбуці”, що “поширюється інформація про можливу відставку ватажка “ЛНР” Плотницького. Нібито це питання буде вирішено найближчим часом під час візиту в Луганськ представника президента Російської Федерації Владислава Суркова”.

Посилаючись на власні джерела, видання повідомляє: основна проблема полягає в тому, що проект так званого “податкового кодексу” був розроблений російськими кураторами “ЛНР” і “ДНР”, які наполягають на його прийнятті. За первинним задумом, “кодекс” має забезпечити часткову наповнюваність бюджетів двох сепаратистських утворень за рахунок підприємців, тоді як промисловість цій території практично паралізована.

Нагадаємо, що бюджет окупованих районів Донбасу найбільшою мірою наповнює Кремль. Відповідно до розслідування Bild, лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія присилає понад 1 млрд. євро щороку. Це більше бюджету Вірменії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна