Рух Саакашвілі анонсував свою участь у “великій антикорупційній чистці” в системі НАЗК

 

Рух “За очищення”, який розбудовується за участю голови Одеської обласної держадміністрації Михеїла Саакашвілі та народних депутатів із групи “Єврооптимісти”, візьме на себе функцію допомоги новоствореному Національному агентству з питань запобігання корупції задля виявлення корупціонерів серед державних чиновників.
Про це “Новинарні” повідомив лідер партії “Демократичний альянс” Василь Гацько, співорганізатор двох антикорупційних форумів та руху “За очищення” (РЗО).

За словами Гацька, протягом лютого РЗО планує пропагандистське турне по багатьох містах України, в ході якого буде створено регіональну мережу руху.

“Для початку це швидке й агресивне розгортання в руху в регіонах. Ми запланували за місяць об’єднати десятки тисяч людей. Буквально з кожного району України”, – сказав Гацько, описуючи найближчі цілі організації “за участю десятків і сотень тисяч небайдужих громадян”.

РЗО, за словами лідера “Демальянсу”, план нового політичного утворення за участю Саакашвілі “передбачає відставку Яценюка й Шокіна. Але не тільки. Ідеться фактично про новий уряд і нового генерального прокурора”.
Крім того, зазначив Гацько, “ми поставили собі за мету допомогти запуску Національної агенції [з питань] запобігання корупції і влаштувати велику антикорупційну чистку”.

“Ідеться практично про мільйон державних чиновників різних рівнів, які підлягатимуть перевірці. Ми поки що про мільйон не говоримо, але 50 тисяч чиновників першої й другої категорій будуть під нашим прицілом”, – сказав Василь Гацько.

“Ми хочемо, щоб активісти руху на місцях звірили декларації з реальним способом життя чиновників, суддів, прокурорів, мерів, депутатів, митників, податківців і так далі. І у взаємодії з НАЗК притягнули, кого треба, до відповідальності”, – заявив один з організаторів руху “За очищення”.

“Це ж очевидно, що (…) боротьба з корупцією теж сьогодні кульгає на обидві ноги. В умовах, коли реформа прокуратури по факту провалена й ніяких оновлень там не відбулося, запуск фактично майнової люстрації, хоч і з кримінальними наслідками – може стати дуже гарним інструментом”, – поінформував Гацько.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна