У зоні АТО загинув ще один український боєць, є також поранений

 

У зоні АТО за минулу добу, 22 січня, загинув один український військовослужбовець, ще одного бійця поранено.
Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, загибель бійця стала наслідком підриву на вибуховому пристрої. Поранення український військовий отримав  внаслідок бойових дій.

Як зазначив Лисенко, на Донецькому напрямку бойовики протягом доби здійснили низку провокацій біля Авдіївки, Опитного та с.Піски.
“Переважно вони застосовували стрілецьку зброю та гранатомет”, – повідомив він.

карта АТО 23 січня 2016

Неспокійно було й поблизу н.п. Зайцеве та Майорськ неподалік Горлівки:  бойовики здебільшого здійснювали неприцільні обстріли зі стрілецької зброї та зі ствольних гранатометів.

“Н.п. Луганське стало об’єктом цілеспрямованих провокацій: ворог застосував стрілецьку зброю, гранатомети, великокаліберні кулемети та тричі відкривав вогонь з БМП”, – зазначив Лисенко.

За його словами, за минулу добу українські прикордонники не зафіксували жодного ворожого безпілотника на Сході, однак на адмінкордоні Херсонської області та АР Крим було зафіксовано російський вертоліт Мі-8. Про це було поінформовано підрозділи повітряних сил ЗСУ.

Прес-центр штабу АТО поінформував, що загалом протягом минулої доби бойовики 37 разів обстрілювали опорні пункти сил АТО.

Читайте також:
СБУ: зараз на Донбасі 8,5 тисяч кадрових військових ЗС Росії

ГУР: Росія прислала на Донбас військовий ешелон та колону бойової техніки.
Є загроза ескалації

“Сепари” звинуватили спостерігача ОБСЄ в шпигунстві

Під тиском “сепарів” ЗСУ знову почали відкривати вогонь у відповідь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна