Порошенко “авансом” вшанував пам’ять перших загиблих на Майдані

 

Президент Петро Порошенко та його дружина Марина сьгодні вшанували пам’ять перших загиблих учасників протестів на Майдані – Сергія Нігояна та Михайла Жизневського.

Як повідомляє прес-служба Банкової, глава держави з дружиною поклали квіти до пам’ятних знаків Сергію та Михайлу на вулиці Грушевського.

Подружжя Порошенків вшанувало пам’ять хлопців хвилиною мовчання.

Президент та перша леді також запалили і встановили лампадки біля пам’ятного знаку Героїв Небесної сотні на вулиці Грушевського.

Мирні протести на Майдані переросли в силове протистояння на вулиці Грушевського (з підпаленими шинами, спаленими авто і світлошумовими та газовими гранатами з боку “Беркута”) 19 січня 2914 року.
Сергій Нігоян, учасник Євромайдану з Дніпропетровщини, загинув від поранення свинцевою картеччю під час протистояння біля стадіону “Динамо” на вулиці Грушевського 22 січня 2014 року. Сергія було застрелено близько шостої години ранку, коли тривало “перемир’я” між мітингувальниками та “Беркутом”.
Згодом того ж дня від кулі силовиків загинув і білорус з УНСО Михайло Жизневський.

21 листопада 2014 року президент Порошенко удостоїв Нігояна звання “Герой України” (посмертно).
Жизневського було відзначено орденом Героїв Небесної сотні.

Як пояснила прес-служба АП, “президент вшанував пам’ять героїв сьогодні перед відльотом до Швейцарії, де він перебуватиме із робочим візитом для участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна