Гривня падає слідом за рублем. Яценюк скликає раду

 

Гривня падає разом із російським рублем. Сьогодні міжбанківський валютний ринок відкрився доларом по 25,15 гривні – при тому що вчора закрився на позначці 25,25 грн./$.

Щоправда, надалі 20 січня, до середини торгів, котирування гривні до долара США на міжбанку поліпшилося майже на 55 копійок і встановилися на рівні 24,48-24,70 гривні за долар.

Про це, як повідомляє УНІАН, повідомив дилер комерційного банку.

За інформацією співрозмовника агентства, котирування гривні по відношенню до євро встановилися на рівні 26,8250-27,0660 гривні за євро, по відношенню до російського рубля – на рівні 0,3060-0,3090 гривні за рубль.

За даними Національного банку, середньозважений курс гривні на міжбанку до 12:00 встановився на рівні 24,6683 гривні за долар.

У зв’язку з черговою кризою гривні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк скликає раду фінансово-економічної стабільності.

“Після того, як українська делегація повернеться (з Давоса), я ініціюю засідання ради фінансово-економічної стабільності, на якій нам необхідно обговорити кілька питань, в першу чергу питання валютно-курсової стабільності”, – цитує Яценюка агенція “Ліга”.

Яценюк додав, що уряд і НБУ мають одну мету – забезпечити низьку інфляцію і стабільність гривні.

“Щоб інфляція не була такою, як в минулому році, а була обумовлена об’єктивними економічними причинами. І щоб валютний курс відповідав тим економічним реаліям, які є сьогодні в Україні”, – сказав глава Кабміну.

Прем’єр також підкреслив, що одним з головних кроків уряду є також продовження співпраці з МВФ як основним і ключовим кредитором України.

Читайте також:
НАБУ розслідує зловживання службовим становищем керівниками Нацбанку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна