У Польщі живе й працює майже мільйон українців – міністр

 

Нині у Польщі живе й працює близько мільйона українців. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський після засідання глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС та зустрічі “групи друзів України” 18 січня у Брюсселі, повідомляє Укрінформ з посиланням на РАР.

“Тоді як Європа має проблеми з лібералізацією візового режиму, ми приймаємо в Польщі майже мільйон українців, котрі тут живуть і працюють. Ми видали майже стільки ж віз (українцям), скільки решта Європи“, – наголосив Ващиковський.

Глава польського МЗС підкреслив, що під час зустрічі міністрів велася бесіда щодо шляхів допомоги Україні.

Головний польський дипломат зауважив, що з боку Польщі така допомога вже надається. Йдеться, зокрема, по кредит на покращення прикордонної інфраструктури, а нацбанки Польщі й України підписали угоду щодо підтримки гривні на суму одного мільярда євро.
Ващиковський також нагадав, що Польща бере участь у програмі НАТО з навчання українських офіцерів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна