Київський річковий вокзал – спільна власність Шуфрича й Бродського

 

Будівля Київського річкового вокзалу, який збираються переробити на ресторанну галерею, належить компанії, пов’язаній з екс-головою Держкомпідприємництва Михайлом Бродським і народним депутатом Нестором Шуфричем.
Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми”.

Відповідно до даних інформаційного ресурсу Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку Smida, 24% акцій ПАТ “Київський річковий порт”, яке володіє будівлею річкового вокзалу, належить белізькій фірмі AEROTRADE SOLUTIONS INC.

Її представник Андрій Савчук був фінансовим директором Київського представництва “Торговий дім “Жидачівський паперовий комбінат”, а також фінансовим директором концерну “Основа” з орбіти Михайла Бродського.
Цей же Андрій Савчук у 2002 році був кандидатом у народні депутати від партії Бродського “Яблуко”.

Директором самого ПАТ “Київський річковий порт” є Сергій Бойко, він же – керівник київської регіональної організації Партії вільних демократів (перейменована партія “Яблуко”).

Бродський у телефонному коментарі підтвердив “Схемам”, що має прямий стосунок до ПАТ “Київський річковий порт”, є акціонером товариства.

“Так, ми купували акції у Сергія Максимова. “Зайшли” акціонерами десь із півроку тому. Ми бачимо розвиток річкового порту. У цьому палаці було два ресторани, а також він працював як сам вокзал для туристів для прогулянок по Дніпру. Ми досі вбачаємо, що працювати він має у двох іпостасіях – ресторани і вокзал. Поки рано говорити про щось конкретно, концепцією займається мій син Юрій”, – зазначив підприємець Бродський.
Однак вартість угоди купівлі будівлі не назвав.

25% акцій ПАТ “Київський річковий порт” належить ТОВ “Сучасне партнерство”. Колишнім директором цього ТОВ був Віктор Сидорук – помічник депутата-“регіонала” Нестора Шуфрича.

ТОВ “Сан гален холдінг”, яке володіє теж ще 25% акцій ПАТ “Київський річковий порт” , – імовірно, компанія, наближена до Нестора Шуфрича. Фірма має спільний телефон із Міжнародним благодійним фондом “Музей історії повітроплавання і авіації імені Сікорського”, співзасновником якого є нині покійна матір Нестора Шуфрича – Марія Шуфрич.

Коментар у Нестора Шуфрича поки що взяти не вдалося – він не відповідає на телефонні дзвінки.

Це не перший спільний бізнес Нестора Шуфрича і Михайла Бродського.
За даними “Слідство. Інфо”, їм також належить ресторан “Гімалаї” на Хрещатику в Києві.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна