Росія оголосила свій “геніальний” спосіб вийти з-під санкцій ПАРЄ

 

Російська делегація офіційно відмовилася їхати на зимову сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, що стартує в Страсбурзі 25 січня.

Росія готова брати участь в сесії ПАРЄ тільки за умови повернення всіх повноважень. Про це заявив глава комітету Держдуми РФ у справах СНД, заступник керівника делегації Росії в ПАРЄ Леонід Слуцький.

“Зараз на ім’я керівника ПАРЄ Анн Брассер надсилається лист за підписом спікерів палат російського парламенту про те, що повноваження делегації РФ на 2016 рік будуть запитуватися пізніше. Січневу сесію ми пропустимо”, – цитує Слуцького агенція “РИА Новости”.

“Як заявив спікер Держдуми Сергій Наришкін, ми не потерпимо ніякої дискримінації, і будь-які санкції щодо делегації РФ неприйнятні”, – додав Слуцький.

Відтак ПАРЄ може стати першим міжнародним органом, який не збереже формальні обмеження, введені в 2014 році щодо Росії через її агресію проти України.

Як пише “Європейська правда”, в Російській Федерації готуються святкувати “перемогу”, але насправді вона є фіктивною.
Починаючи з квітня 2014-го, санкції проти РФ у ПАРЄ тричі продовжувалися і навіть дещо посилилися. Тепер Кремль знайшов процедурну можливість для їх зупинки. Однак обмеження існуватимуть, адже росіяни й надалі не братимуть участь в роботі ПАРЄ. Просто в Москві отримали право говорити, що це – не покарання з боку Європи, а самостійне рішення РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна