Нафта дешевшає, рубль пробиває нове дно

Ціна нафти північноморської марки Brent на Інтерконтинентальній біржі 18 січня на початку торгової сесії опустилася до позначки у 27,72 долара за барель. Про це повідомляється на сайті біржі.

Це новий найнижчий рівень за останні 13 років. Експерти пов’язують падіння цін на нафту зі скасуванням санкцій проти Ірану, передає Reuters.

“Зараз Іран може продавати стільки нафти, скільки хоче, тому, кому захоче, і за тією ціною, за якою може”, – заявив агентству директор програми Центру глобальної енергетичної політики Колумбійського університету Річард Неф’ю.

Також варто зазначити, що незабаром вартість нафти Brent зросла до 28,65 доларів за барель, але тенденція до загального зниження ціни є сталою.

Після зняття санкцій Іран заявив, що має намір негайно збільшити експорт нафти на 500 тис. барелів/день. Зазначається, що збільшити експорт ще на півмільйона барелів (до 1 млн. барелів/день) Тегеран планує найближчими місяцями.

На тлі падіння нафтових котирувань сьогодні зранку, 18 січня, оновив курсове “дно” російський рубль.

За даними Московської біржі, долар за розрахунками “завтра” станом на 9:08 додав 1,07 рубля – до 78,67 рубля, курс євро – 0,97 рубля – до 85,65 рубля.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна