Луганчанин у рукавицях російських кольорів програв бій за титул чемпіона світу з боксу

 

Український боксер родом із Луганська В’ячеслав Глазков програв американцеві Чарльзу Мартіну бій за вакантний титул чемпіона світу за версією IBF в суперважкій вазі.
Поєдинок у Нью-Йорку завершився технічним нокаутом Глазкова в третьому раунді. Таким чином, Слава зазнав першої поразки в 24 боях на профі-рингу.

Бій розпочався спокійно. Боксери перевіряли можливості один одного, Мартін намагався провести небезпечні комбінації, але Глазков легко з ними справлявся. У третьому раунді Мартіну вдалося вперше пробити суперника. Глазков послизнувся й став кульгати. Незабаром американець зумів відправити суперника в нокдаун. Українець зміг піднятися, але накульгував ще сильніше, після чого рефері зупинив бій.
Пізніше прийшло повідомлення, що у В’ячеслава – розрив хрестоподібної зв’язки.

“Це мав бути мій пояс. Я вже був готовий його приміряти. Я послизнувся і відчув гострий біль у правому коліні, відчував, що воно “випадає”. Я дуже засмучений. Хочу провести матч-реванш після того, як відновлюсь”, — поскаржився Глазков.

Для української аудиторії, схоже, цього разу було важливішим не те, чи реалізує співвітчизник свій намір здобути чемпіонський титул, а символіка, з якою Глазков вийде в ринг. Адже нещодавно ходили чутки про намір луганчанина прийняти російське громадянство. Про це заявляв промоутер Глазкова, який є росіянином.
Утім, сам czarglazkov на своїй сторінці “Вконтакті” поширив спростування цієї інформації. “Я – громадянин України”, – підтвердив В’ячеслав, бронзовий призер Олімпіади-2008 у складі збірної України. І пообіцяв: “Зроблю все, щоб чемпіонські пояси не покидали Україну”.

Перед боєм соцмережі сам 31-річний боксер поширював свої фото в синьо-жовтій стилістиці. Однак на бій із Мартіном Глазков вийшов БЕЗ українського прапора (щоправда, й без російського). Зате – в рукавицях кольорів російського “аквафрешу” і з написом “Русь” на трусах. Раніше він боксував у синьо-жовтих рукавичках.

Гонорар Мартіна за цей бій склав 433 тисяч доларів, а Глазков – він спочатку був обов’язковим претендентом – отримає 805 тисяч доларів (брутто).

Донедавна чемпіонський пояс IBF належав британцеві Тайсону Ф’юрі, який відібрав його у Володимира Кличка. Але титул став вакантним після відмови Ф’юрі від його захисту заради реваншу з Кличком.
В’ячеслав Глазков був третім українцем в історії, який боровся за титул чемпіона світу з боксу серед професіоналів у найпрестижнішій ваговій категорії після братів Кличків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна