Міграційна криза: Австрія призупинила дію Шенгенської угоди

 

Австрія тимчасово призупинила дію Шенгенської угоди, заявив в інтерв’ю австрійській газеті Oesterreich канцлер країни Вернер Файманн.
Це означає перевірку прибульців до Австрії на всіх кордонах, в т.ч. з Угорщиною, Чехією, Словаччиною, Словенією, Німеччиною, Швейцарією, Ліхтенштейном.

За словами канцлера, до такого кроку країну підштовхнула міграційний криза. У рамках боротьби з нею прикордонники отримали вказівку перевіряти документи у всіх, хто перетинає кордон Австрії. За рахунок цього влада сподівається уникнути напливу нелегалів.

Як заявив канцлер, через кордон пропускатимуть тільки тих біженців, які мають формальне право запросити в країні політичний притулок. Решту Австрія приймати не буде. Замість цього їх відправлятимуть назад.

Файман підкреслив, що, хоча дію угоди призупинено лише тимчасово, нехтування проблеми міграції всерйоз загрожує існуванню Шенгенської зони як такої.

На думку австрійського канцлера, зберегти її можна тільки за умови, що абсолютно всі члени Євросоюзу з відповідальністю підійдуть до охорони своїх зовнішніх кордонів і не допустять проникнення в ЄС тих, хто не має права на притулок.

Раніше Австрія почала будувати загороджувальні споруди на кордоні з шенгенською Словенією.

Голова австрійського МВС Йоганна Міклі-Ляйтнер заявила, що через територію Австрії вже вирішили не пропускати мігрантів, які прямують до Скандинавії, проте поки ще пускають тих, хто має намір подати прохання про притулок у Німеччині.

При цьому Мікле-Ляйтнер додала, що до кінця наступного тижня Австрія планує повністю припинити транзит біженців через свою територію та розвертати їх на своїй південному кордоні.

Читайте також:
Готуємося до безвізового режиму. Як це працює в Молдові та Боснії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна