Мер-сепаратист запустив референдум проти перейменування Красноармійська

 

Ольга Лень
журналіст (Київ), колишня радник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації з питань інформаційної політики

Мер-сепаратист запустив референдум проти перейменування Красноармійська (FB)

У Красноармійську [Донецької області, підконтрольна Україні територія] вирішили провести референдум з питанням: «Как вы относитесь к возможному переименованию Красноармейска?».

Тобто поставили під сумнів необхідність виконання Закону України про декомунізацію.

Очікувано, якщо згадати, що нинішній мер міста Руслан Трєбушкін, який на підтанцьовці в “Опоблока” прямо заперечує необхідність декомунізації, ще в якості мера Димитрова возив “тітушок” на Майдан і лише тому не бігав з “аквафрешем” [російським прапором], що спецназ ГРУ не встиг добратися до його міста.

Саме задля обрання цього персонажа мером Красноармійська вибори в місті спочатку намагалися сфальсифікувати за активної участі голови ЦВК Охендовського, а далі “Опоблок” зробив все можливе і неможливе, аби провести нове голосування без покарання винних за ці спроби. І треба визнати, що їм все вдалося. Бо і в адміністрації Президента, і в уряді, і в усіх політичних партіях коаліції, крім “Батьківщини”, відмовилися від боротьби й пасивно спостерігали цей ганебний процес.

Хіба дивно, що так швидко виникла подібна ініціатива, якщо жоден мер-сепаратист на Донбасі досі не отримав вироку з ув’язненням?
І це вже прямий наслідок виправдального вироку мера Дебальцева. І дня не пройшло.

Читайте також:
Найєм: Оскаржуємо рішення суду про виправдання мера-сепаратиста з Дебальцевого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна