Турчинов: Росія почала гібридну війну проти Європи і Туреччини

Російська Федерація розпочала гібридну війну не тільки проти України, а й проти Європи та Туреччини. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

Олександр Турчинов

Олександр Турчинов

Відповідну заяву Турчинов зробив після того, як у результаті антитерористичної операції в Туреччині спецслужби затримали трьох громадян Росії, підозрюваних у причетності до організації теракту в Стамбулі та зв’язках з угрупованням “Ісламська держава”.

“Останнім часом з’являється дедалі більше інформації щодо активної участі громадян Росії в діяльності терористичної організації ІДІЛ та впливу на її діяльність російських спецслужб“, – зауважив секретар РНБО.

Окрім того, за словами Турчинова “аналіз авіаударів, завданих російською авіацією в Сирії, свідчить про знищення, в першу чергу, не військових баз ІДІЛ, а мирних об’єктів регіональної інфраструктури: лікарень, хлібопекарень, елеваторів, підприємств, житлових будівель”.

Такі дії РФ, серед іншого, призвели до гуманітарної катастрофи в регіоні.

“Постійна небезпека для життя, неможливість гідного існування призводить до мільйонних міграційних хвиль, скерованих до Туреччини та країн Європи. Внаслідок цього зростає рівень терористичної загрози та соціально-економічної дестабілізації в цих країнах”, – зазначив Турчинов.

А отже, “можна зробити висновок, що і в 2016 році Росія продовжує проводити гібридну війну не лише проти України, а й проти ЄС та Туреччини. Це робиться для послаблення позицій цих країн та примушення їх до співпраці з Російською Федерацією на її умовах “боротьби проти тероризму”, – додав секретар РНБО.

Як повідомляла Новинарня, вранці 13 січня в Туреччині було проведено антитерористичну спецоперацію “Світанок”, у ході якої силовики затримали загалом 13 осіб, підозрюваних у зв’язках із терористичним угрупованням Ісламська держава (ІДІЛ). Серед них – троє громадян Росії.

Спецоперація відбулася наступного дня після того, як 12 січня терорист-смертник підірвав себе біля Блакитної мечеті в Стамбулі, на популярній серед туристів площі Султанахмет. Жертвами теракту стало загалом 11 людей, ще 14 осіб отримали поранення.
Усі загиблі – іноземні туристи, переважно громадяни Німеччини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна