Операція в Сирії для Росії дешевша за окупацію Криму й Донбасу – чиновник РФ

Військова операція Росії в Сирії, яка проводиться з кінця вересня 2015 року, не надто обтяжує російський бюджет.
Таку оцінку в ефірі “Російської служби новин” озвучив колишній міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

“Операція в Сирії не така дорога, як може здатися. Усі заходи, пов’язані з Кримом, зі Східною Україною, де була гуманітарна підтримка, набагато дорожчі за ситуацію в Сирії”, – сказав Кудрін.

На його думку, присутність Росії в Арабській республіці не триватиме “багато років”. “У середньостроковому періоді Сирія не є сильним обтяженням”, – зазначив експерт.

Колишній глава мінфіну РФ при цьому додав, що російська операція може накладати певний відбиток на інвестиційний клімат, стримуючи інвесторів.

Довідково
Офіційно не наводиося жодних оцінок з приводу вартості для Кремля окупації Криму та військової агресії на Донбасі.

Щодо витрат міністерства оборони РФ у Сирії прем’єр-міністр Дмитро Медведєв у грудні 2015-го говорив:
“Це секрет. Можу сказати так: застосування російських збройних сил повністю вкладається в параметри бюджету Міноборони. Вони не зверталися за збільшенням видатків стосовно ситуації в Сирії”.

У березні 2015 року Олеусій Кудрін зазначав: сумарні втрати економіки Росії від того, що Крим увійшов складу РФ, протягом 3-4 років можуть скласти 150-200 мільярдів доларів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна