Стали відомі розміри пенсій, які Україна досі нараховує Януковичу й Азарову

Печерський районний суд міста Києва заарештував пенсії на поточних рахунках в державному Ощадному банку колишнього президента Віктора Януковича і колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Про це йдеться в ухвалах суду від 21 грудня 2015 року. Інформацію про ухвалу лише сьогодні поширила агенція “Українські новини”.

Генеральна прокуратура проводить досудове розслідування щодо колишніх керівників держави.

Розслідуванням встановлено, що з жовтня 2010 по липень 2013 року Янукович і Азаров в змові з головою Держспецзв’язку, міністром фінансів, членом наглядової ради “Укртелекому”, директором ТОВ “ЕСУ” організували за рахунок коштів держбюджету будівництво телекомунікаційної мережі спецпризначення, яке було покладено на ТОВ “ЕСУ”в результаті чого сталося розкрадання держкоштів на суму 220 млн. гривень.

Слідчий вказує, що Янукович перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Печерському районі міста Києва з 10 липня 2010 року як одержувач пенсії, призначеної за нормами закону України “Про статус народного депутата України”.
Розмір призначеної пенсії Віктора Януковича – 16,947 тис. гривень.

Екс-прем’єр Микола Азаров з 6 лютого 2008 року отримує навіть більшу пенсію – в розмірі 17,253 тис. гривень.

Суд вирішив заарештувати пенсії на поточних рахунках в Ощадбанку обох фігурантів справи, заборонивши видаткові операції.

Генпрокуратура раніше стверджувала, що пенсії Януковичу і його прихильникам нараховувалися, а в Пенсійному фонді заявляли, що не здійснюють виплати та нарахування пенсій Януковичу та Азарову.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна