Росія проводить на півночі Сирії зачистку, щоб створити там нову державу – Ердоган

Росія готує ґрунт для створення в Сирії нової держави в окрузі північної провінції Латакія.
Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, передає Reuters.

За його словами, саме з цим пов’язані атаки російських військ проти туркменів у цьому районі.

Раніше глава турецького уряду заявив, що “Росія намагається здійснити етнічну чистку на півночі Латакії, щоб змусити покинути цю територію всіх туркменів і сунітське населення, яке не має добрих відносин з режимом президента Башара аль-Асада”.

Читайте також:
Теракт у Стамбулі: смертник підірвав себе біля групи туристів

Нагадаємо, відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися після того, як 24 листопада турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24. Анкара стверджує, що Су-24 увійшов в її повітряний простір.

Росія впровадила стосовно Туреччини економічні санкції. Ростуризм заборонив туроператорам продавати путівки до Туреччини у зв’язку із загрозою тероризму в цій країні.
Із 1 січня 2016 року Москва заборонила ввезення з республіки овочів і фруктів, квітів, м’яса птиці й солі. Крім того, введено заборону на чартерні перевезення та в односторонньому порядку скасовано безвізовий режим щодо турків.

Військова кампанія РФ в Сирії почалася 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада.

У своєму виступі сьогодні в Анкарі президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган також звинуватив Іран у тому, що Тегеран використовує розробки в Сирії, Іраку, Ємені, аби розширити свій вплив, і намагається розпалити небезпечний конфлікт на основі міжконфесійних відмінностей.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна