Полонена Савченко за 26 днів голодування змарніла на 15 кг

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яку незаконно утримують у Росії, після 26 днів голодування втратила 15 кг.
Про це повідомив у “Твіттері” її російський адвокат Микола Полозов.

“Бачився в СІЗО з Надією. Сьогодні 26-й день її голодування, вона втратила більш як 15 кг ваги, видно, що їй важко, але вона тримається”, – написав Полозов.

За його словами, здоров’я Савченко викликає побоювання: “Вона відчуває болі в підшлунковій, напади нудоти. Вмовляння припинити голодовку – безрезультатні”.

Також адвокат оприлюднив фотокопію звернення Героя України Надії Савченко до українців:

“Я ще сиджу, голодую, тримаюся і борюся! Вірю – це кляте пекло скоро рухне і покотиться у руїни і забуття, куди йому й дорога!
Рада буду знову бачити вас, чути вас, і говорити з вами на моїх судах. І вірю, зовсім скоро, вже на волі, в Україні”, – пише українська полонена.

Нагадаємо, військовослужбовець Збройних сил України Надія Савченко була незаконно вивезена російськими силовиками з Донбасу ще в липні 2014 року. Її безпідставно обвинувачують у вбивстві російських журналістів.
17 грудня 2015 Донецький міський суд Ростовської області РФ продовжив арешт Савченко до 16 квітня 2016 року.

Савченко оголосила голодування 17 грудня, коли її вкотре було продовжено арешт.

“Надія оголосила голодування до кінця суду. Після винесення вироку вона оголосить сухе голодування. Її вимога – звільнення”, – конкретизував Полозов.

Це друге тривале голодування Надії Савченко в російській тюрмі.

25 грудня суд у Росії відхилив скаргу адвокатів на утримання Савченко під вартою до квітня.

Микола Полозов вважає, що вирок у її справі може бути оголошений не раніше як у лютому.

Полозов висловив думку, що подання доказів стороною захисту триватиме, як мінімум, два засідання на цьому тижні і, можливо, ще кілька засідань наступного тижня.
“Після чого, очевидно, ми перейдемо до стадії дебатів. І вже після цього буде винесено вирок”, – вважає він.

За словами адвоката Полозова, враховуючи, що 25 січня відкривається сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, делегатом якої є Савченко, “навіть якщо ми завершимо суд до цієї дати, навряд чи Російська Федерація виноситиме вирок безпосередньо перед сесією”.

“З усього очевидно, що суд піде на вирок і вичікуватиме, поки сесія завершиться. Отже, я очікую, що вирок буде не раніше лютого”, – сказав адвокат.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна