Гацько розповів, хто фінансує Антикорупційний форум Саакашвілі

Василь Гацько
лідер партії “Демократичний альянс”

Отже, друзі, час звітувати за кошти, зібрані на проведення Антикорупційного форуму в Києві 23 грудня 2015. (FB)

Ми систематизували та проаналізували інформацію про всі внески та всі видатки, і представляємо її вам.

В першу чергу, звітуємо перед понад 1 500 спонсорів, які зробили свій внесок на організацію масштабної події з понад 6 000 учасників.
В другу, перед усім суспільством, якому ми за власної ініціативи запропонували новий стандарт прозорості фінансування громадянських заходів.

Запропонували, бо вважаємо, що так має бути. Ми перші йдемо цим шляхом і тому можемо робити помилки і робимо їх. Але, разом з тим, формуємо висновки, вдосконалюємось і маємо твердий намір і далі власним прикладом відповідати найвищим вимогам відкритості та прозорості.

За цим посиланням можна ознайомитися з усіма надходженнями та видатками, включно зі сканованими копіями документів, в яких є деталізація наданих послуг чи придбаних товарів.

Ми готові оперативно відповісти на запитання в межах нашої компетенції (організація збору коштів на Антикорупційний форум у Києві та звітування) або ж надіслати їх за правильною адресою до інших членів Організаційного комітету.

Також хочу подякувати журналістам, які аналізували внески, проводили невеличкі розслідування та написали про спонсорів форуму, зокрема Сергій Щербина.

Саме він звернув нашу увагу на те, що кілька великих внесків надійшло з джерел, які не викликають довіри.
Ці внески були повернуті.

Загалом, через платформу ДЕМАЛЬЯНСу ми зібрали 1 253 728 гривень.

З них 407 748 гривень за рішенням Організаційного комітету було відправлено назад. Один з них – анонімний.

Взагалі, київський форум ми завершили з мінусом у понад 300 000 гривень. І тепер маємо трохи роботи зі збору цієї суми і оплати всіх рахунків.

2 антикорупційний форум фінансування -1

2 антикорупційний форум фінансування -2

Що в нас у планах?
1. Збір коштів реалізовуватиметься під завчасно сформований і анонсований бюджет, а постачальники послуг обиратимуться на конкурсних засадах. Цього не вдалося досягнути на київському форумі через надкороткі терміни і недосконалу координацію.
В організації форуму в Харкові, який відбудеться 18 січня, ми вже врахували свої помилки.

2. Ми затвердимо політику фінансування і зробимо її публічною. Йдеться про принципи збору коштів, звітування і правила для цього. Ми хочемо, щоб у питаннях нашого фінансування було ясно все і кожному, хто до цього має інтерес.

3. Ми створимо публічний зовнішній фінансовий комітет. Він здійснюватиме додатковий контроль за політикою прозорості, відкритості в зборі коштів та звітуванні.

Дякую всім, хто підтримує!

Зробити внесок на проведення антикорупційних форумів можна за цим посиланням – http://forum.dem-alliance.org/
Інформація про попередні та наступні заходи ось тут – http://anticorr.org.ua/

Нагадаю, що київський форум пройшов під егідою та за участю таких організацій та груп: ВО «ГО «АвтоМайдан», Агенція Іміджу України, «Нова країна», Рух «Чесно», Центр вільної економіки імені Бендукідзе, Центр економічної стратегії, ДЕМАЛЬЯНС, Народний контроль, Сила людей, Громадянська позиція, Innovation and Development Foundation, Razom, r-е-е-d.cоm, VoxUkraine.

Від редакції: антикорупційні форуми “Руху за очищення” проходять за активної участі голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі та мають ознаки створення нового політичного проекту.

Додаткове запитання

Сергій Щербина:
– Я правильно розумію, що розрив понад 300 тисяч гривень перед початком форуму був покритий саме з “джерел сумнівного походження”, яким повернули трохи більше 400 тис. грн.?

Василь Гацько:
– Ні ) про сумнівність ми дізналися з Вашої публікації. потім перевірили інформацію і повернули. ми не знали спонсорів. просто від оргкомітету тиражувалися звернення публічно і в середовищах малого та середнього бізнесу. конкретно до цих людей з оргкомітету ніхто не звертався.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна