Для оформлення закордонного паспорта більше не потрібна довідка про судимість

З 2016 року для оформлення закордонного паспорта більше не потрібна довідка про судимість. Про відповідні зміни в законодавстві України повідомляє “Смак подорожника” з посиланням на Державну міграційну службу (ДМСУ).

Як зазначається в повідомленні прес-служби ДМСУ, це не лише прискорить внутрішні процеси оформлення документів, а й зменшить навантаження на працівників міграційної служби.

Також у відомстві наголошують, що надалі будь-яка пропозиція оформити довідку про несудимість для оформлення закордонного паспорта є не лише незаконною, а й не має жодного сенсу в контексті процедури оформлення документа.

Принагідно ДМСУ повідомляє, що з січня 2016 року додатково запрацювали 115 підрозділів міграційної служби, де можна буде оформити біометричний закордонний паспорт та інші біометричні документи. Зокрема й “пластиковий” внутрішній паспорт.

Тепер у Києві та регіонах діє 325 таких підрозділів замість 210, як раніше.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна